Niš – Berlin – Niš

Slike su informativnog karaktera

Niš

Berlin

Dan(i)
Polazak trenutno nema letova
Dolazak
Cena

Niš

Berlin

Dan(i)
Polazak trenutno nema letova
Dolazak
Cena

LETOVI NIŠ-BERLIN (Senefeld)

Termini
  • Ova destinacija trenutno nije aktuelna.
  • Sve aktuelne destinacije sa niskog aerodroma mozete pogledati OVDE.
Cene karata
  • Da biste dobili najniže cene avio karata potrebno je kupiti avio karte po nekoliko meseci ranije. Ne postoji pravilo o ograničenju minimalnog i maksimalnog boravka. Cena karte formira se po modelu tržišne tražnje- veća tražnja dovodi do povećanja cene.
Prtljag
  • Dozvoljeno je unošenje kabinskog prtljaga teškog do 10 kg i dimenzija 55x40x20 cm, kao i još jedne manje torbice dimezija 35x20x20. Sve više i veće od toga podleže dodatnim troškovima. Dodatno plaćate taksu za bebe, kao i prevoz bebi opreme. Izuzetak su rasklopiva dečija kolica čiji je transport besplatan ako je težina manja od 20 kg.  Predati prtljag je ograničen na dve torbe od po 20 kg. Za svaki kilogram preko toga potrebna je doplata od 10 evra. Doplata je potrebna i za prevoz muzičkih instrumenata, skijaške opreme, bicikla, bilo koje druge sportske opreme i tako dalje. Prevoz kućnih ljubimaca  nije dozvoljen. Izuzetak su psi vodiči koji su dopušteni i to bez doplate. To važi za sve zemlje osim Švedske, Norvećke, Velike Britanije ili Maroka. Takođe, dodatno se naplaćuje ako želite da birate mesto sedenja, zatim izmena termina leta, promena imena putnika i sl.
Gde sleće avion?
  • Avioni Ryanair-a saobraćaju do Berlinskog aerodroma Šenefeld. Aerodrom Šenefeld je drugi po veličini međunarodni aerodrom u nemačkoj prestonici, odmah posle aerodroma Tegel. Lociran je 18 km jugoistočno od centra Berlina, na teritoriji gradića Šenefeld po kome je i dobio ime. Na Šenefeld aerodromu se nalaze baze tri avio kompanije: Condor, EasyJet i Ryanair. U 2017. godini aerodrom je imao promet od 12,9 miliona putnika. Inače, u planu je da se aerodrom Šenefeld spoji sa susednim, novim Berlin Brandenburg aerodormom čija izgradnja bi trebala da bude dovršena do kraja 2020. godine. Ideja je da nakon spajanja terminali Šenefeld aerodroma budu otvoreni namanje do kraja 2023. godine, i to isključivo za niskotarifne letove u sklopu novoizgrađenog aerodroma.
Kako stići do grada?
  • Odlazak sa aerodroma Šenefeld i dolazak na njega su prilično jednostavan, zahvaljujući dobrim drumski i železničkim vezama ne samo sa centrom Berlina, već i sa drugim delovima glavnog grada Nemačke.
Vozom
  • Na svega par minuta pešačenja od aerodroma nalazi se železnička stanica Berlin Šenefeld Flugafen preko koje je aerodrom direktno povezan sa centrom Berlina i okolnim područjima. Dve linije (S9 i S45) prigradske železnice (tzv. S-Bahn) saobraćaju na svakih 10 minuta. Do centra grada direktno možete stići ako se ukrcate u voz sa oznakom S9.
  • Takođe, regionalni vozovi saobraćaju na svakih pola sata. Iz centra grada do aerodroma Šanefeld možete stići linijama, tzv. Airport expres-a (RE7 ili RB14). Od glavne gradske železničke stanice Haunbahnhof do aerodroma se putuje tridesetak minuta.
Autobusom
  • Nekoliko autobuskih linija povezuje Šenefeld sa centrom Berlina i drugim gradskim područjima. Autobusi pristaju na već pomenutu železničku stanicu  Flugafen, kao i ispred Terminala A  na aerodromu. Koristite linije 162 i 171, liniju X7, a noću autobus N7.

Avio kartu možete kupiti uplatom na ziro racun slanjem profakture od strane agenta , nakon uplate trebate poslati fotografiju pasosa kako bi podaci bili ispravni jer nije moguće raditi dodatne izmene .

Avio kartu možete kupiti direktnim dolaskom u nasu agenciju, bitno je sa sobom poneti pasos ili slikanu stranicu pasosa gde se nalaze generalije putnika.

Kontakt telefoni 018 415 0 515 i 060 415 0 513 ili putem maila office@globusnis.rs

POŠALJITE UPIT